tarot meditacija

TAROT MEDITACIJA

TAROT KARTE PUT DO MEDITATIVNOG STANJA

Zaželjeti i dobiti

Svaka meditacija na svome početku može izgledati kao prepreka. Disciplina je osnovno što je potrebno da bi bilo koja meditacija bila uspješna. Isto je važno da budete sami, kao i da vas okružuje tišina. Meditacija pred spavanje nije poželjna u slučaju tarot meditacije. Najbolji sati su oni u kojima se osjećate odmorno i svježe, većinom jutarnji.
Za vježbe koncentracije i meditacije mogu poslužiti jedino karte Velike arkane. Bira se jedna karta, stavlja ispred sebe te se meditacija izvodi optimalno šezdeset minuta. Nakon određenog vremena, ovisno o predanosti i temi, počinju se uviđati rezultati, kako unutarnji, tako i oni oko nas. Cilj je dosegnuti unutarnje biće, esenciju tišine, poticaj za svakodnevnicu na koncu. Velika arkana je esencija tarota, ono što se ne može mijenjati tako a uvid u samo jednu kartu Velike arkane kroz meditaciju mogu odvesti daleko i duboko te bi bilo poželjno imati iskusnog, provjerenog i dugogodišnjeg meditanta za početak.
Poticajna meditacija ima za cilj ostvarenje želje. Bira se također jedna karta i ne mijenja se do jednom godišnje.
Zaželi želju
Koncentriraj se na simbol odabrane karte
Koncentriraj se potom na želju kroz simbol
Cijelo vrijeme pri meditaciji oči su uprte u kartu
Očekujte da vam kroz određeno vrijeme počinju izranjati neočekivane slike, vizije, ili da zapadnete u privremeni i kratkotrajni san. Takve stvari se događaju u samim počecima. Poslije, ako je koncentracija duboka, jasno fokusirana, a predaja potpuna, moći ćete jasno vidjeti ostvarenje svoje želje na mjestu gdje je prethodno stajao simbol na karti, a potom se događa i ostvarenje želje. Naravno, ako je sve u skladu s osnovama tarot meditacije Velikim arkanama i dobrim duhovnim vodstvom.
Površnost, neozbiljan pristup, nedostatak vjere, nepoznavanje tarot karata-to su sve prepreke koje dovode do toga da on što na takav način radite i nije meditacija, pa stoga i ne očujte ništa.
Prvo dođite u dodir s tarotom, osjetite njegovu moć, a potom se možete okrenuti meditativnim tarot tehnikama.
Gore napisano samo je sažetak velikog opsega i dubine meditacije kroz tarot karte Velike arkane.