osmica pehara

OSMICA PEHARA JE KARTA PREOKRETA

Osmica pehara znači preokret, umiranje za prošlost, ostavljanje iza sebe nečega što vas čini nezadovoljnima, nesretnima, neispunjenima. Kupovi ili pehari su tarot karte koje se odnose isključivo na osjećaje i sve oko njih, većinom su u pitanju bolne stvari na samom početku, ali gledano unaprijed donijet će dobro. Na karti vidite simbol: čovjeka kako odlazi, okrenut je leđima, ostavlja sve za sobom što je trebao ostaviti. U vrhu karte je sunce koje obasjava njegov put.

Dugo razmišljate o promjeni?

Možda ste mjesecima, pa čak i godinama, preispitivali situaciju. Učinili ste manje promjene, išli linijom manjeg otpora i konačno shvatili da sve te sitne radnje, ti mali koraci jednostavno nisu dovoljni da bi vam donijeli ispunjenje, nešto za čim žudite, nešto od čega želite pobjeći. Savjet je da se napravi distanca, da se stvari sagledaju iz ptičje perspektive, čak i ako je to samo privremeno. No ono što nikako nije savjet je da u tom stanju mirovanja ostanete predugo, jer će bivati sve gore i gore. Osmica pehara vas gura naprijed, signalizira na dobrodošle promjene, ne dozvoljava da stojite u mjestu ako to nije mjesto koje želite. Nadahnjuje da se okrenete svojim iskonskim nagonima, da skliznete s površine i zagledate dublje u sebe bez straha, da pružite ruke u tamu i napipate što to tamo ima a da vi za to još ne znate, što je to što vas muči potiho ili direktno, a vi nikako da se pokrenete. Suočavanje sa samima sobom je prvi korak, a potom dolazi djelovanje, preokret, veliki životni preokret, promjena – što i jeste suštinsko značenje ove karte.

Kada se kombinira s drugim tarot kartama ona u temelju znači opet isto. Ponekad je njezino značenje: postojanost, stabilnost u ljubavnim osjećajima, poslu i slično. Recimo, ako je povežemo s kartom Kočije tada vam govori da je putovanje pred vama i da je sigurno, da se ne plašite krenuti.

Broj 8 na karti

Kako se i iz imena vidi ova karta nosi broj 8. Osmica je povezana s planetom Saturn. Ukazuje nam na život kakav doista jeste a ne kakav zamišljamo i broj povjerenja u život. Podsjeća nas da se vraćamo svojim korijenima. Osam je broj pokretanja, promjena i snage za to. Osmica je vrlo praktičan broj ako gledamo s duhovne strane, čak nemaštovit, duboko realan – vezano za one koji su datumom rođenja povezani s brojem 8.

Zaključak:

Ne plašite se promjena, one su s vremenea na vrijeme neophodne kako to osmica pehara sugerira i zapravo znači. Kad se pojavi u otvaranju ona je kao znak za uzbunu: osvrni se, okreni se, nešto nije u redu, previše zastajkuješ, truneš, kreni! Ne trpite sadašnjost ako u njoj niste sretni.