tarot karta zvijezda

Tarot karta Zvijezda simbolika

Karta Zvijezda u tarotu

Za tarot kartu Zvijezda često se veže pasivnost, ali i prijateljska naklonost tumačena preko simbola koji prikazuje. Vezana je za Vodenjak horoskoski znak. Općenito, sama za sebe je karta sreće i uspjeha, pozitivnih ishoda i ispunjenja želja.
Jedan od najistaknutijih simbola prikazanih na tarot kartama jest karta zvijezda. Stoljećima je simbol zvijezde korišten kao simbol božanstva, intuicije, ženstvenosti, nade i spiritualnog vodstva. Predviđanje budućnosti u tarotu preko karte Zvijezde otvara široke putove za svako dobro, daje odgovore koji usmjeravaju na put uspona, postignuća, ispunjenja.Zvijezda signalizira pomlađivanje i priliku. Govori o povezanosti neba i zemlje. Kada se preokrene, to može biti znak razočaranja i neostvarenih snova.

U tarot otvaranjima:

Simbol zvijezde ukazuje na potrebu da osoba vjeruje kako bi mogla dobiti inspiraciju i moć podmladiti se, vratiti dio prošlosti i utjecati na budućnost. Zvijezde posjeduju jedinstvenu sposobnost da nas vode kroz noć. One također predstavljaju ljudsku potrebu otkriti svoju unutarnju svjetlost. Zvijezde postoje iznad nas, kao i u nama. One nas ohrabruju da prevaziđemo svoj mali ili veliki ego i povjerujemo da postoji sila nevidljiva i mnogo veće od nas. Jedna od prvih asocijacija na Zvijezdu jeste povezanost s našim težnjama, snovima i nadama. One predstavljaju naše ambicije i želje. Jedna od njihovih simboličkih funkcija jeste da nas podsjeti da, iako stvari mogu izgledati drugačije s naše točke gledišta, ipak kroz vjeru i upornost možemo prevladati svoje granice. U otvaranjima, zvijezde obično obećavaju prosperitet.

tarot karta zvijezda

Druga značajna karakteristika Zvijezde jeste njeno predstavljanje kroz pentagram. U otvaranjima, pentagrami imaju zapravo svoju vlastitu boju – boju Dinara (Pentaks, diskova). U tom smislu, dinari predstavljaju element zemlje. Oni simboliziraju sve što se događa na čisto fizičkom planu: financije, bogatstvo, imovinu, zdravlje. Također predstavljaju realizaciju i plodove nečijih ideja ili namjera. Na kraju, simbol zvijezde izravno je povezan s Velikom Arkanom, odnosno kartom Zvijezda. U otvaranjima, Zvijezda se povezuje s ponovnim rođenjem i nadom. U tom kontekstu, karta Zvijezda podsjeća vas da kroz povezivanje sa božanskim možete pronaći harmoniju, balans i unutarnji mir. Karta zvijezde poznata je po tome što i najlošije otvaranje može izvući na dobro svojim moćnim značenjem.

Također, ova karta pogodna je za kontemplaciju i transcendentalna stanja, duboke uvide.