tarot snovi

Tarot i tumačenje snova

Tarot tumačenje i snovi imaju značajnu i snažnu poveznicu, a to su – simboli. Tarot je sav od simbola, svaka karta je višestruko simbolična i označena brojem. Snovi su skoro svaki put u simbolima, a ne doslovno u onome što vidimo u snu. Na primjer, ako sanjamo da nas nepoznata osoba napada u snu, to ne znači da će se to dogoditi već je simbol vaših svjesnih ili nesvjesnih strahova vezanih za prošlost, sadašnjost, ali i za budućnost. San tako na slikovit način pokazuje naše strahove.

Kako kroz tarot tumačenje otkriti značenje snova?

Često nailazimo na savjete da sami uzmete karte i protumačite svoj san. Uzimajući u obzir cijelu znanost koja se bavi proučavanjem snova, kao i Freudovu i Jungovu teoriju i praksu, a zatim i to da niste tarot majstor, ovaj savjet nikako nije na mjestu.

Tarot majstori služe se Velikom arkanom ulazeći dubinski u svijet snova da bi ih protumačili. Velika arkana okrenuta je podsvijesnom i duhovnom te je stoga razlog zašto se preko nje otkriva što neki san znači.

Kada u detalje ispričate svoj san, tumač tarota se s kartama služi kao i da ste mu ispričali događaj koji se odigrao u budnom stanju. Međutim, ovdje je pažnja duboko usmjerena na povezivanja simbola karata sa simbolima sna. Isto tako, biti ćete upitani što vam intucija govori o snu koji ste sanjali.

Kada se karte otvore, prvo se doznaje razlog zašto ste uopće neki san sanjali. Što vam podsvijest otkriva a čega niste svjesni ili odbijate da osvijestite.

Potom se pronalazi značenje i poruka sna. Značenje je ono najvažnije i govori mnogo, ali ne sve. Ono je događaj, no događaj se mora protumačiti, raščlaniti, analizirati. Tako se otkriva poruka sna.

Na kraju tarot otkriva smjernice ili signale ako ih san signalizira.

Signali iz sna vrlo su važan aspekt snova, jer se odnose prvenstveno na nešto što biste trebali učiniti, popraviti, promijeniti u svakodnevnom životu. Otkriva se pri tome u kakvo je vaše trentuno energetsko stanje i je li vam rad čakri ispravan. Prevladava li strah ljubav ili obrnuto.

Primjer:

Sanjate da vas ostavlja voljena osoba. San je snažan, slikovit i ne vidite tu nikakve simbole već vam se bolan događaj odvija pred očima dok spavate.

Što bi ovako općenito opisan, ali čest san značio?

Sami sagledajte svoju situaciju. Osjećaji iz sna prenijeti su i u budno stanje. Počinjete se pitati da li bi se to stvarno moglo dogoditi, da li vam san otkriva nemilu budućnost i javlja se isti osjećaj kao i pri spavanju – strah. Ljubav I strah su dvije dominantne sile u našim životima I povezane su sa svime.

Da protumačimo osnovno značenje, a to su dva najčešća razloga ovakvog i sličnih snova :

Razlog?

A: Veza ne ide u dobrom pravcu te se doista bojite ostavljanja, ovisno o situaciji u vašoj ljubavnoj vezi.

B: Nesigurnost u partnera ili samog sebe i samim time strah od napuštanja.

Ovo je osnova, a onda dolazi na red tumačenje iz tarot karata Velike arkane, povezivanje simbola sna i simbola karata koje su se otvorile. Tako će se doći do značenja, poruke ili signala sna, znači dubinska analiza da bi se sve u ptpunosti rasvijetlilo.

Na kraju ćete iz tarota točno znati što vaš san uistinu znači.