tarot ezo

Tarot ezoterija

Ezoterija kratki pregled

Tarot je jedan u nizu tehnika iz područja ezoterije, ali oduvijek najpopularniji način tumačenja i proricanja budućnosti. Ezoterija je pojam koji označava bavljenje vidljivim i nevidljivim svjetovima, tajna i magijska učenja, a često i vjerske obrede.Njezino porijeklo vuče se još od antičkog grčkog doba preko srednjeg vijeka, pa sve do danas. Za razliku od okultizma koji je djelovanje, ezoterija se često pogrešno smatra samo teorijom, a u biti, jedno je s okultnim i okultizmom. Tako sve ono što ne možemo dokučiti logikom našeg uma, spada pod ezoterično izučavanje i, na koncu, prakticiranje proučenog. Tarot karte se, između ostalog, uvrštavaju pod ezoteriju, isto kao i druge metode proricanja, magije, mističnog i okultnog.

Ezoterijski tarot

tarot ezo

Poznat je i špil ili dek tarot karata Ezoterik tarot ili Ezoterijski tarot koji je specifičan po načinu na koji se tumači i svojim simbolima. Navodi se da potječe iz drevnog Egipta, dok drugi izvori tvrde da je u pitanju Azija, no to nije od velikog značaja.
Ezoterik tarot karte nude detaljne povijesne činjenice koje će privući istinske tarot majstore i vidovnjake za traženje odgovora i primjenu u tumačenju i proricanju. Ovaj tarot, vrlo precizan i opsežan za tumačenje te sadrži astrološke i mitološke elemente i objašnjenja što zahtijeva doista vrhunske proučavatelje s darom da se njime bave.