natalna karta

Natalna karta značenje

Natalni karta
Natalni karta je karta neba u vrijeme vašeg rođenja, a obično se izvlači kao geocentrična karta koja prikazuje planetarne pozicije gledano s vašeg mjesta rođenja. U zapadnoj astrologiji prikazuju ovu sliku nebesa kao kružno kolo. Krug od 360 stupnjeva na kojem je nacrtan grafikon predstavlja cijelu osobu. Gledajući liniju koja prikazuje krug u gornju i donju polovicu vidite liniju koja predstavlja horizont. Planete, Sunce i Mjesec su oko kruga u odnosu na svoje stvarne pozicije na nebu.
Astrologija je izražena jezikom simbola, a simboli su bogati objašnjenjima. Prikaz stanja planeta – tako da postoje simboli za svaki planet, plus Sunce, Mjesec i druga značajna nebeska tijela i osjetljive točke koje astrolozi istražuju prilikom proučavanja grafikona. S astrološke strane planetarni položaji mjeri se njihovim stupnjem zodijaka – i tako, postoje i simboli za svaki od 12 znakova zodijaka.

Postoji još jedna podjela. Sam krug je podijeljen u dvanaest segmenata, zvanih Kuće, pri čemu se Prva kuća spušta neposredno ispod linije horizonta na lijevoj strani grafikona. Svaka kuća ima određeno značenje.

Dvanaest znakova zodijaka postavljeni su na razdjelnu crtu svake od kuća. Znak koji se nalazi na lijevom horizontu naziva se Ascendant ili znak Uzdizanja. Ulazni znak mijenja se svaka dva sata. Budući da takav kratki vremenski pomak može napraviti značajnu promjenu, možete razumjeti zašto je točno vrijeme rođenja apsolutna polazna točka za izračunavanje tablice rođenja!

Simboli za Sunce, Mjesec i planete smješteni su unutar natalne karte, a ponekad i položaj čvorova Mjeseca, asteroida ili drugih čimbenika također su uključeni u kartu. Da se primijetiti da su neke od kuća na karti prazne. Nema potrebe za alarmom. Sve kuće su povezane s planetarnim utjecajem, bez obzira na to sadrže li planet ili ne.

Svi simboli koje vidite na karti su vrsta kozmičke stenografije. Budući da je astrologija jezik koji opisuje život, ti su simboli glavni dio tog jezika. Zapravo, astrološki se grafikon može postaviti ne samo za rođenje pojedinca, već i od rođenja nacije, posla ili vremena značajnih događaja (kao što je brak). Astrologija je ezoterijsko područje koje pruža rješenja za životne misterije, apreko natalne karte možete spoznati cijeli svoj život.