kako najbolje tarot

Kako najbolje tumačiti tarot karte

Najbolje je da se prvo upoznate sa značenjima povezanim sa svakom kartom.
Tarot karte se često koriste kao alat za proricanje, pomažu nam da steknemo uvid u svoj život i budućnost. Svaka karta ima svoje značenje i simboliku, što nam omogućuje da izvučemo njenu mudrost i primijenimo je na naše osobne situacije.
Neki od najboljih izvora za učenje značenja tarot karata su tarot knjige i online vodiči. Mogu pružiti detaljna objašnjenja simbolike svake karte, kao i predložena tumačenja za različite situacije.
Kako se bolje snalazite u značenjima svake karte, možda ćete otkriti da vaša intuicija i osobna iskustva također utječu na to kako ih tumačite.

Simbolika svake pozicije

Nakon što ste se upoznali sa značenjima svake karte, sljedeći korak u čitanju tarot karata je razumijevanje simbolike povezane sa svakom pozicijom u nizu karata. Položaj svake karte u nizu može uvelike utjecati na njezino značenje, stoga je važno obratiti pozornost na to gdje se koja karta nalazi u odnosu na druge.

1. Prošlost – Ova karta predstavlja događaje ili iskustva koja su se već dogodila u pitačevom životu.
2. Sadašnjost – Ova karta predstavlja trenutno stanje u životu pitača.
3. Budućnost – Ova karta predstavlja ono što će doći u pitačevom životu.
4. Prepreke – Ova karta predstavlja sve izazove ili prepreke s kojima bi se pitač mogao suočiti u bliskoj budućnosti.
5. Savjet – Ova karta predstavlja smjernice ili savjete koje pitatelj treba slijediti kako bi prevladao sve prepreke i postigao svoje ciljeve.

Simbolika povezana sa svakim položajem može varirati ovisno o specifičnom simbolu koji se koristi, ali općenito govoreći, svaki položaj povezan je s određenom temom ili područjem života. Na primjer, položaj u prošlosti može biti povezan sa sjećanjima ili prošlim iskustvima, dok položaj s preprekama može biti povezan s poteškoćama ili izazovima.
Kada tumačite kartu u određenoj poziciji, važno je uzeti u obzir i značenje pojedinačne karte kao i simboliku pozicije. Na primjer, ako se karta Kula pojavi na središnjoj poziciji, to može značiti iznenadni preokret ili neočekivani izazov koji će pitalac morati prevazići.
Razumijevanje simbolike povezane sa svakim položajem u tarot kartama je ključna stvar uspješnog tumačenja tarot karata. Obraćajući pozornost na položaj svake karte i tumačeći je u kombinaciji s ukupnim rasponom, možete steći dublji uvid u život onoga tko postavlja pitanje i pomoći mu da dobije točan odgovor.

tarot karta svijet

4 vrste
Baš kao u običnom igraćem špilu karata, tarot karte su podijeljene u četiri vrste. Ova odijela predstavljaju različite aspekte života i ljudskog iskustva. Razumijevanje njihovog značenja može pomoći da se učinkovitije pročita značenje karata.

1. Štapovi
Štapovi su povezani s akcijom, kreativnošću i strašću. Često predstavljaju stvari poput ambicije, rasta i transformacije.

2.Pehari ili kupovi su povezani s emocijama, intuicijom i odnosima. Često predstavljaju ljubav, prijateljstvo i ispunjenje.

3.Mačevi su povezani s mišlju, intelektom i sukobom. Često predstavljaju stvari poput donošenja odluka, izazova i natjecanja.

4.Pentakli (novčići ili diskovi)
Novčići su povezani s materijalnim imetkom, financijama i praktičnim stvarima. Predstavljaju stvari poput prosperiteta, sigurnosti i stabilnosti.

Važno je napomenuti da dok su ove asocijacije općenito prihvaćene u većini tarot špilova, neki špilovi mogu koristiti malo drugačije slike ili značenja. Osim toga, nekitarot majstori mogu imati osobne asocijacije ili tumačenja koja se razlikuju od tradicionalnih značenja.
Upoznavanjem s četiri vrste i njihovim asocijacijama, imat ćete čvrstu osnovu za razumijevanje tumačenje tarot karata. Moći ćete lakše shvatiti teme i poruke unutar čitanja uz neizostavno vodstvo intuicije i dara koji svaki tarot majstor mora posjedovati da bi proricao budućnost.