karte tarota luda

TAROT KARTE

Besplatni tarot

Karta Luda značenje i tumačenje

Karta tarota Luda je bitan dio Tarota jer je iskra koja postavlja sve ostalo u pokretu, božanski dah koji daje život i nadahnjuje prvi korak prema ispunjenju i završetku. Iako je prvi korak prema dolje na duge staze često se može činiti malo u odnosu na cijelo putovanje. Luda je uzrok iza svih učinaka, moć iza svih pojava i sjeme svakog početka.
Luda je potencijal, čista i nevina karta tarota, ni pozitivna ni negativna, ali sadrži mogućnost za oboje. Iako ga svi zovu budala, on ne obraća pažnju, jednostavno ide svojim putem-lik na slici, simbol karte.
Njegov pristup životu je čudan, nekonvencionalan, jer on čini ono što je ugodno samo njemu. Za one koji su nisu živjeli svoj život u skladu s ovom filozofijom, pristup Lude može biti neobičan, šokantan, čak i zastrašujući. No, ovaj pristup je sve što Luda zna. On ima potpunu vjeru u sebe. Možda on nije takva budala nakon svega. Ipak svijet iluzija je često onaj svijet u koji Luda zapadne: kriva uvjerenja, maštarije, pogrešni zaključci, nestvarnost.

Tarot karta luda gotovo uvijek znači zalaganje za nove početke, nova iskustava i nove izbore; prvi koraci, novi put i prve riječi napisane na praznu stranicu.No, to ne mora biti kroz strah, jer kad počne putovanje nitko ne može znati što će se dogoditi na putu do odredišta. Nikad ne dopustite da druga osoba kontrolirati vaš život. Živite u sadašnjosti i imajte povjerenja u vlastite sposobnosti – to je put na koji ukazuje karta Lude.
Sa svakim novim iskustvom uvijek postoji rizik od neuspjeha i izvjesnosti preobrata; to je stupanj promjena, i kako će se ta promjena odraziti na nas.
Velika pouka i poruka dolazi iz ove tarot karte.